No Comments

Trouwen in Bergen op Zoom

Een van de dingen die ons werk als trouwfotograaf echt leuk maakt is het feit dat we op verschillende te gekke plekken komen. Zo ben je de ene week op een kasteel om vervolgens een week erna midden in het bos te staan of in een statig stadhuis. Zo komen we dan ook heel veel in het gezellige Noord Brabantse Bergen op Zoom. Omdat we regelmatig de vraag krijgen “weten jullie nog een trouwlocatie wat bij onze wensen past “ maken we deze blogpost om een “aantal” te gekke locaties waar wij regelmatig komen aan jullie te laten zien.

Het Markiezenhof

Midden in Bergen op Zoom ligt het oudste stadspaleis van Nederland, “Het Markiezenhof “ Stijlvol, elegant en heel romantisch. In dit mooie stadspaleis komen we graag omdat alles altijd tot in de puntjes is geregeld. Weddingassistent Renate Sebregts zorgt er dan ook voor dat alles op rolletjes verloopt. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te kunnen trouwen. De 15e eeuwse Hofzaal is het meest geliefde plekje, met de imposante Christoffelschouw en tegen een achtergrond van het door de middeleeuwse vensters met prachtig binnenvallend daglicht, waar wij dan weer heel blij mee zijn. De kaarsen in de kroonluchters worden aangestoken, voor een muzikale omlijsting staat de vleugel ter beschikking. Een huwelijksplechtigheid in de openlucht is ook mogelijk op de Kleine Binnenplaats in Italiaanse Renaissancestijl. Met natuurlijk aansluitend een toost en het aansnijden van de bruidstaart. En wat wij dan zo tof vinden is natuurlijk gebruik maken van de vele prachtige plekjes voor de trouwfoto’s.

Bruiloft in de Markiezenhof

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Het oude stadhuis

Het oude Stadhuis ligt aan de Grote Markt in Bergen op Zoom. Het heeft een bordes en rood met witte luiken. De “Witte zaal “ met de grote gouden spiegels is de trouwzaal. In deze statige ruimte is er een vaste opstelling voor jullie en de alle bruidsgasten.

Trouwen in Bergen op Zoom

Bruiloft in de Oude Stadhuis

De Moor

Gastrobar De Moor bevindt zich aan de westkant van de Grote Markt in Bergen op Zoom. Het restaurant is gevestigd in een mooi blauw statig pand. Bruidspaar Benny en Danique zijn hier in de gezellige stadstuin getrouwd. Wat een prachtige ambiance met kijk op Theater de Maagd. Ook de gezellige BBQ en de feestavond werd verzorgd door de eigenaar Ellen en haar team.

Bruiloft in de Moor

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Heilige Gertrudis kerk (Peperbus)

De Sint-Gertrudiskerk ook wel de peperbus genaamd was toch wel een van onze wensen om een keer een een kerkelijke trouwshoot te mogen doen. Deze imposante kerk is echt een aanrader als je Rooms katholiek wilt trouwen. Wij hebben van te voren een rondleiding gedaan om zo alle prachtige detailles alvast van te voren gezien te hebben. Wist je dat de grote glas in lood ramen in de kapel eerst in de schouwburg de maagd zaten!!

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Landgoed Mattemburgh

Het veelzijdige Landgoed Mattemburg ligt tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide in. De geschiedenis van dit unieke landgoed voert terug naar de tijd van de Franse overheersing. Dit zie je ook terug komen in de prachtig tuin rond de villa. De intieme sfeer van de Orangerie en haar prachtige omgeving maakt dit tot een unieke locatie voor huwelijken. Je kan hier zowel in de tuin als in de Orangerie zelf trouwen. Het is een mooie ruimte met grote ramen waar prachtig lichtinval door komt. Trouw je op Landgoed Mattemburgh mag je voor de fotoreportage gebruik maken van de villa met alle charme van alle kamers en de prachtige unieke tuin met het theehuisje.

Bruiloft in Mattemburgh

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Natuurlijk Kloof

Een totaal andere bruiloft beleef je bij Natuurlijk! kloof. Midden in een bosrijke omgeving ligt deze prachtige locatie. Natuurlijk! Kloof is een officiële trouwlocatie, een zogenaamd “Huis der gemeente”. Elk jaargetijde is het hier mooi om te trouwen. Buiten onder de bomen in het gestylde trouwprieel ontbreekt het jullie aan niets.

Trouwen in Bergen op Zoom

Locatiemanager Peter Hultermans zorgt voor alles en maakt heerlijke opmerkingen om de bruiloftsgasten in de juiste sfeer te krijgen en daardoor wordt de ceremonie extra leuk. Op deze locatie die privé is als je er gaat trouwen kan eigelijk de gehele bruiloft plaats vinden. Van de ceremonie tot aan het avond feest alles op een locatie hoe fijn is dit. En voor een fotoreportage hoef je met deze prachtige natuurlijke omgeving niet ver te gaan.

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Ministerie van eten en drinken

Het Ministerie van eten en drinken is een restaurant met een interieur wat je verwacht bij de naam. Een prachtige grote kroon in het midden van de ruimte maakt de sfeer helemaal compleet. Je heb de gehele locatie privé als je hier trouwt dat is toch wel heel fijn. Het diner wordt klaargemaakt in de keuken wat totaal van glas is dus je beleef een soort live cooking. Trouwen in de grote sfeervolle stadstuin “het Buitenhof” is echt een super ervaring. Om vervolgens met het hele bruidsgezelschap binnen te genieten van de feestavond en alles wat ze te bieden hebben. Vriendelijk personeel dat met je meedenkt en je het aan niets laat ontbreken en dit kunnen wij beamen…

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Trouwen in Bergen op Zoom

Brasserie de Berk

Trouwen midden in de hei op een klein eilandje zo super tof, dit kan bij Brasserie“de Berk” Onze eerste ceremonie daar was in de avond met een prachtige zonsondergang. Wat een super entourage met een geweldig uitzicht. De receptie en het avondfeest vond binnen plaats. Het is er dus super sfeervol en je krijgt er een echt buitengevoel!

Bruiloft in de Berk

Trouwen in Bergen op Zoom

Uiteraard zijn dit maar een aantal voorbeelden van trouwlocaties met verschillende bruidsparen. Willen jullie graag meer zien van onze trouwreportages uit Bergen op Zoom klik op deze link bruiloften Bergen op Zoom.

Wil je weten of jullie trouwdatum nog beschikbaar is, klik dan hier…

Laat een bericht achter