No Comments
Beste tips voor het plannen van jullie bruiloft

Beste tips voor het plannen van jullie bruiloft

Jullie gaan trouwen en willen daar graag mooie foto’s van. De mooiste trouwfoto’s met echte momenten en emotie, de details waar jullie al zo lang over nagedacht hebben voor jullie belangrijke dag. Wij komen met twee fotografen en leggen graag al deze dingen voor jullie vast. Op een manier die bij jullie bruiloft past. We doen er werkelijk alles aan om echt de allerbeste momenten te pakken dit met veel creativiteit. Onze werkwijze is dat we op de trouwdag zo veel mogelijk op de achtergrond aanwezig zijn. We hebben alle mogelijke momenten van de dag voor jullie op een rijtje gezet!

Voorbereidingen van de dag

Bijna alle bruidsreportages beginnen met de voorbereiding van de dag. Meestal beginnen we ongeveer een uur voordat de bruid haar jurk aantrekt. Bob zet Linda af bij de bruid en rijdt dan door naar de bruidegom. Ook komt het voor dat de bruid en bruidegom samen in een huis zijn. Dan splitsen we alsnog op in verschillende kamers zodat er toch een wow moment is tijdens de first-look. Het fotograferen van de voorbereidingen is ook altijd leuk, omdat dit het enige is wat jullie niet van elkaar zien op de dag.

Voorbereidingen bruiloft bruid

Voorbereidingen bruiloft bruidegom

Details foto’s

Wat handig is dat jullie alvast wat spullen voor ons bij elkaar leggen, denk hierbij aan schoenen, oorbellen, parfumflesje de trouwjurk, manchetknopen, stropdas, het trouwpak en alle dingen wat voor jullie belangrijk zijn. Zo kunnen wij rustig beginnen en deze momenten afwisselen met details foto’s van de visagie en haarstyling. Wij bespreken dit ook altijd met jullie van tevoren ook wat een handige plek is om alles te verzamelen.

Detail accessories bruiloft

Aankleed moment

En natuurlijk na dit alles het aankleed moment zowel van de bruid als bruidegom. Het is fijn dat dit plaats vind in een lichte kamer met ruimte. Van te voren kunnen we samen kijken wat een handige plek is in huis. Af en toe huren bruidsparen ook een hotelkamer, zodat ze lekker relaxed de ochtend kunnen doorbrengen met ontbijt op bed. Bijkomend voordeel voor ons is dat die kamers vaak licht zijn en er bijna niets in staat. Daarnaast is het bruidspaar dan vaak bij elkaar in de buurt of is de hotelkamer zelfs onderdeel van hun trouwlocatie. En in de avond wordt het dan vaak de bruidssuite.

bruiloft

bruiloft

Vader dochter moment

Bij veel bruiden komt het voor dat haar vader haar nog niet gezien heeft in haar trouwjurk. Zo’n vader dochter moment is prachtig en het beste te doen voordat de bruidegom arriveert. Ook tijdens de ceremonie kan het zijn dat de bruid wordt weggegeven door haar vader.

bruiloft

First look

En dan komt het spannende moment dat jullie elkaar voor het eerst gaan zien. Dit vinden wij toch wel een van de mooiste momenten van de dag.

Deze kan op verschillende manieren plaats vinden. Het leuke is dat het bij alle bruidsparen altijd anders is. Enkele voorbeelden zijn in de woonkamer,alle twee aan een zijkant van een deur. De achtertuin is ook altijd een goede optie met mooi buiten licht. De bruidegom staat klaar met zijn rug naar iedereen toe en de bruid komt langzaam achter hem aangelopen tikt op de bruidegom zijn schouder en draait zich langzaam om. Of ogen dicht wij zetten jullie naast elkaar en zodra wij klaar staan draaien jullie naar elkaar toe. De familie kan op deze manier mee genieten door aan de zijkant te gaan staan.

bruiloft

Een andere manier is om te kiezen voor een bijzondere setting. Apart van elkaar gaan jullie naar een speciale locatie bijvoorbeeld het strand, bos of een plaats met een mooie herinnering van jullie samen. Het is uiteraard ook mogelijk om elkaar pas te zien bij de trouwceremonie.

Fotoshoot

De fotoshoot wordt meestal gepland na de first look. Van tevoren hebben wij met jullie besproken waar naar toe te gaan en welke setting het beste bij jullie past. Kies iets waar je jezelf op je gemak bij voelt. We raden aan om voldoende tijd hier voor in te plannen, zodat het een ontspannen shoot is waarbij het natuurlijke echte foto’s zijn. Bedenk ook dat als je naar een locatie toe rijd er onderweg iets tegen kan zitten. Daarnaast is in en uit de auto stappen niet altijd zo gemakkelijk in trouwkleding.

bruiloft

Wij adviseren om tenminste twee uur te reserveren voor de trouwreportage (dit is dan exclusief het rijden naar en van de locatie). Wat de trouwreportage altijd te goede komt is twee totaal verschillende locaties aan te doen. We kunnen het ook altijd opsplitsen om nog enkele foto’s van jullie samen na bijvoorbeeld het diner te maken. Andere setting ander licht. De fotoshoot moet gewoon een fijn moment met jullie tweetjes zijn.

bruiloft

bruiloft

We zijn ons bewust van de mooie momenten de openheid van wat jullie willen. Graag zoeken we dan altijd actief mee naar een unieke fotolocatie die bij jullie past. Het kan in principe overall zijn. Denk aan natuur, een prachtig strak modern gebouw, in de stad, een fabriekshal. Denk ook na over (we hopen het natuurlijk niet) wat te doen bij slecht weer. Het is fijn om van tevoren een binnenlocatie uit te zoeken. Het scheelt zoveel stress op de trouwdag zelf. Lekker ontspannen foto’s maken met een gezellige sfeer.

Geniet van elkaar en het moment, er gebeurt zoveel op jullie bruiloft. Op de locaties geven wij kleine aanwijzingen zo nodig. Poseren hoort er natuurlijk wel een beetje bij maar blijf gewoon jezelf. We willen graag foto’s waar jullie echt op staan op een ontspannen manier.

bruiloft

bruiloft

Drone fotografie

Wat ook niet mag ontbreken in jullie reportage zijn de Drone foto’s. Deze speciale fotografie geeft een totaal ander beeld van bepaalde foto’s op een locatie. Om met de Drone foto’s te kunnen maken moeten natuurlijk wel alle weersomstandigheden gunstig zijn op jullie bruiloft. En op bepaalde plaatsen kan het zelfs verboden zijn om met de Drone te vliegen (dit zoeken wij altijd van te voren uit). Maar als het allemaal mee zit maken we zeker van deze techniek graag gebruik om er unieke beelden op jullie trouwdag te maken.

bruiloft

Gemeentelijke ceremonie

Er wordt meestal in de middag getrouwd. Dit kan natuurlijk in het gemeentehuis, maar steeds meer wordt er op locatie getrouwd. Dit is zo veel vrijer! De trouwlocatie zo inrichten wat bij jullie thema past. Is de ceremonie iets langer dan gepland geen probleem want er staat geen ander bruidspaar te wachten buiten. Op locatie het ja woord geven denk bijvoorbeeld op het strand, de achtertuin, in het bos een mooie zaal of tuin bij de locatie waar jullie het feest geven.

Wij zelf proberen zo min mogelijk op de voorgrond te treden. Het fijne is dat we met z’n tweeën zijn dus kan de een de musthaves fotograferen denk aan bijvoorbeeld het ja woord, de kus, het tekenen van de akte. In de tussentijd kan de ander creatief zijn in de ruimte denk aan een traan bij een moeder, boven in het kasteel foto’s maken van de ceremonie in de tuin, een bruidskindje dat iets geks doet.

We stellen op prijs dat wij de enige fotografen zijn en de gasten kunnen genieten van jullie ceremonie. Wij zullen tijdens de ceremonie veel foto’s maken. Het is jammer dat de gasten met hun telefoon of camera bezig zijn en dat wij belemmerd worden in onze creativiteit. Geniet van het moment en na de ceremonie is er nog voldoende tijd om foto’s te maken.

bruiloft

bruiloft

bruiloft

Kerkelijke ceremonie

Tijdens de kerkelijk ceremonie is foto’s maken niet altijd toegestaan. Het is dus goed om van tevoren dit te overleggen met de pastoor of dominee. We hebben al veel kerkelijke ceremonies gefotografeerd en gaan respectvol hier mee om. Tijdens het gebed en de preek zullen we zo min mogelijk fotograferen en op de momenten zoals bij het gezang juist wel. Onze camera’s hebben ook een silent mode dus kunnen we deze ook aanzetten en hoor je geen klik bij het maken van een foto. Ook in de kerk proberen wij zo onopvallend te werk te gaan, zodat we de dienst niet verstoren.

bruiloft

Receptie

Als de ceremonie klaar is, vind meestal de receptie plaats. Hier maken wij sfeerfoto’s. Ongedwongen foto’s van jullie en je gasten. En bij iedere bruiloft gaat dat op een andere manier.

bruiloft

De Toost

Het feliciteren van het bruidspaar is meestal gelijk nadat de ceremonie is afgelopen. Als er veel gasten zijn dan kiest het bruidspaar er soms voor alleen de naaste familie ze te feliciteren en de rest van de genodigde spontaan later in de middag. De toost vind meestal aan het begin plaats van de receptie soms met een kleine speech van het bruidspaar hierbij. Wij proberen zowel het bruidspaar als de reactie van de gasten hierbij te fotograferen.

bruiloft

bruiloft

Aansnijden bruidstaart

Het aansnijden van de bruidstaart gebeurt vaak na de toost. Ook tijdens dit moment zullen we enkele spontane foto’s maken. Over het algemeen zijn jullie degene die de taart mogen aansnijden, waarna iemand van de locatie de rest van de taart zal snijden en verdelen. Daarna lekker genieten van de taart en van elkaar.

bruiloft

Bruidskinderen

Het is ontzettend leuk om bruidsmeisjes of bruidsjonkers een rol te laten vervullen op jullie bruiloft. Omdat ze er super schattig uitzien voegt het zeker iets moois toe. Zo’n bruiloft kan best lang duren voor de kinderen en daarom is het leuk om ze een taakje te geven op de dag, denk aan het strooien van bloemblaadjes of het brengen van de ringen.

Zolang ze op de trouwdag genoeg te doen hebben heeft iedereen een gezellige dag. Tijdens de receptie zouden ze een eigen kindertafel of hoekje kunnen hebben met leuke kleurplaten lekkere snoepjes en koekjes. Zet spelletjes neer die niet alleen voor de kinderen leuk zijn maar waar volwassenen zich ook mee kunnen vermaken. Denk aan sjoelen blikjes gooien of een springkussen.

Kinderen en fotografie is een vak apart. Moeten is geen optie zeker niet bij kleine kinderen. Laat ze lekker hun gang gaan op jullie trouwdag dan maken we spontane foto’s van ze. Nemen jullie ze mee voor de reportage doe dat dan een kwartier voor jullie foto’s samen. Dit geeft rust voor zowel jullie als de kinderen. En neem altijd een oppas mee, dit is super handig omdat in trouwkleding het niet makkelijk is om ze op te pakken of achterna te gaan. En na het fotomoment met de kinderen kunnen ze lekker met de oppas mee naar huis.

bruiloft

Groepsfoto’s

Als jullie er voor kiezen om later in de middag foto’s van de complete groep of familie foto’s willen maken is het handig om hier van tevoren goed over na te denken. Geef een briefje aan de ceremoniemeester dat ze weet wie er met jullie op de foto gaat. Als jullie een groepsfoto willen weten jullie zeker dat iedereen van de gasten op de foto staat. Willen jullie nog met kleinere groepjes op de foto dan adviseren wij doe er niet te veel. Voor je het weet ben je een paar uur verder en dit vind geloof ons niemand leuk.

bruiloft

Ga lekker met je gasten genieten dan maken wij de spontane foto’s. De toost met je vader het knuffel met je oma. dit zijn waardevolle echte foto’s. Vrienden en vriendinnen foto’s wat een klein beetje geregisseerd wordt door ons. Het zijn heerlijke soms hilarische foto’s waar nog vaak over nagesproken wordt.

bruiloft

Diner

Wanneer wij tijdens het diner foto’s maken dan doen we dat zo min mogelijk van etende mensen, maar maken wel een sfeerimpressie tijdens het diner. Als de dinerlocatie in hetzelfde gebouw is als de ceremonie-feestlocatie kunnen wij alvast enkele detailfoto’s van de mooi gedekte tafels of van de sfeer op die plaats maken. We splitsen meestal op de een maak detail foto’s en de ander blijft bij de bruiloftsgasten om daar de momenten vast te leggen. Tijdens het diner is het dan ook een goed moment voor een speech ook dan zorgen wij dat we in de buurt zijn.

Diner

Terwijl iedereen zit te genieten van het diner kunnen wij in de tussentijd foto’s maken van de trouwringen. Dit is een fijn moment om op een creatieve manier op het gemak foto’s hiervan te maken.

Diner

Entertainment voor en door de bruiloftsgasten

Op bijna elke bruiloft komt er wel een moment voor dat er door een of meerder gasten op de bruiloft een stukje, quiz of een originele act wordt gedaan. Dat er van het vrijgezellenfeest een aftermovie wordt afgespeeld of een fotoboek wordt overhandigd met hele verhalen erbij. Waardevolle momenten voor jullie als bruidspaar maar ook voor alle aanwezige. Wat ook een traditie is het gooien van het bruidsboeket.En de foto´s van je vriendinnen die uit alle macht proberen het boeket te bemachtigen of juist niet, zijn natuurlijk onbetaalbaar.

Entertainment

Ook wordt er door de bruidsparen zelf voor entertainment gezorgd. Denk aan ouderwetse spelletjes. Een bandje of zangeres tijdens de receptie. Of zelfs de bruid of bruidegom die voor hun lief een lied zingt. Een fotobooth om heerlijk gekke foto’s te maken. Deze foto’s worden dan gebruik voor het receptie boek.

Entertainment

Avond Feest

Dan is het tijd voor het avond feest. Als de avondgasten gearriveerd zijn wordt even later het feest geopend. De DJ kondigt het bruidspaar aan en het bruidspaar gaat via een openingsdans op hun lieveling nummer het feest openen. Dit is altijd een zenuwachtig moment voor het bruidspaar. Alle ogen zijn gericht op het paar. Wij vinden het altijd een super moment. Het ene bruidspaar studeert een hele dans in en het andere bruidspaar vind een slow dance nummer heel fijn. Willen jullie dit helemaal niet dan is het natuurlijk ook gezellig om met alle gasten op de dansvloer te gaan swingen.

Avond Feest

Avond Feest

Avond Feest

En als het bruidspaar het graag wilt dan maken we nog een eind foto. Dit is een foto met jullie samen. Wij zoeken een mooie plek in of buiten de locatie en werken dan met een speciale lichttechniek en zelf soms met kleurtjes. Deze foto’s zijn altijd super voor bijvoorbeeld als eind pagina in jullie trouwalbum.

bruiloft

Dan is het tijd om afscheid van jullie te nemen. We spreken met jullie door of echt alles wat voor jullie belangrijk is van de avond gefotografeerd is. Als dit het geval is dan gaan wij naar huis en jullie gaan er nog een prachtige avond van maken…

Willen jullie nog meer inspiratie voor de bruiloft kijk dan ook eens op onze pinterest site. Hier hebben we moodboarden in verschillende categorieën gemaakt. Op deze manier kunnen jullie snel een overzicht krijgen van alle elementen voor de trouwdag. : Pinterest boards

Wil je weten of jullie trouwdatum nog beschikbaar is, klik dan hier…